2017. szeptember 17., vasárnap

Rakott karfiol

Egy hús nélkül készített rakott karfiol receptjét osztanám meg, amit mi a hétvégi ebéd köreteként fogyasztottunk. (Én személy szerint mondjuk csak magában:)



Hozzávalók:
-1 kisebb fej karfiol
-apró burgonya, kb fél kg
-3-4 dl tej
-sajt, én kétfélét használtam (Gouda-t és egy holland lyukacsosat,
Magyarországon Pannóniát vettem volna)
-egy kis pohár tejföl
-2 Ek vaj (nem margarin)
-2 Ek liszt
-só
-szerecsendió

Elkészítés:
A rózsáira szedett karfiolt a krumplival sós vízben, 80 %-osra főzöm. Elkészítem a besamelt: a vajat felolvasztom, belekeverem a lisztet és aranybarnára pirítom. Adok hozzá reszelt szerecsendiót, sózom, majd kevergetés közben folyamatosan adagolom hozzá a tejet. Amikor puding sűrűségűre főtt, leveszem a tűzről. Hozzá adagolom a reszelt sajtok felét, a tejfölt, majd  kivajazott tepsibe halmozom a karfiolt a krumplival, tetejére a mártást, a maradék reszelt sajttal befedem...
Sütőben készre sütöm....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Búzából

  Hímző fonal és búzakalászok kombinációja ez az egyszerű dísz. A vágott szárakat tűpontosan cérnával tekertem körbe, mindenféle színben, ma...