Egy isteni krémes-habos-diós süteményről van szó, aminek az alapja egy tipikus piskótatészta, de már írom is...
Hozzávalók:
A tésztához:
-6 tojás
-8 evőkanál liszt
-8 evőkanál cukor
-8 evőkanál víz
-1 kávéskanál sütőpor
-8 evőkanál darált dió
A krémhez:
-1 csomag vaníliás puding
-1 evőkanál liszt
-3 dl tej
-8 evőkanál porcukor
-15-20 dkg Rama
-1 pohár tejszínhab
-kevés porcukor
-egy csomag habfixáló por
A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a cukorral habosra verem, belekavarom a sütőporral elkevert lisztet, a vizet, hozzáadagolom az előzőleg habosra vert fehérjét és a darált diót, Sütőpapírral bélelt tepsiben kb. 170 fokon megsütöm, majd a papírról leveszem, és hagyom hűlni.
A krémhez sűrű cukrozatlan pudingot főzők a 3dl tejjel és az 1 evőkanál liszttel. Hagyom hűlni, addig a margarint a porcukorral habosra verem, és a kihűlt pudinggal krémet kavarok belőle, majd a tésztára simítom.
Ezt így egy éjszakára hűtőbe teszem.
Másnap felverem a tejszínhabot annyi porcukorral, ahogy szeretném, és egy csomag fixálót teszek bele. Az egészet a süteményem tetejére halmozom és megszórom még cukrozatlan darált dióval....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése