2016. november 17., csütörtök

Spagetti garnélával...

Hát, adhatnék neki valami fantázianevet is, tudom, de nem menősködök.
Vannak dolgok, amiket kategorikusan ki lehet jelenteni, mint például, ha sör, akkor német, ha pezsgő, akkor francia, ha spagetti, akkor olasz, ha svájci, akkor óra, sajt, csoki...stb...
Hát ez is egy hamisítatlan olasz vacsorának készült, könnyű, ízletes, és vizuálisan is, hmmmm...
Sajnos a fotó nem adja vissza....

Ami kell hozzá két személyre:

-jó minőségű spagetti tészta, úgy 20 dkg...
-friss bazsalikom
-mirelit garnélafarok, kb. 20 dkg
-olívaolaj
-szárított paradicsom
-fél fej hagyma
-zöld olívabogyó
-fűszerek

Az elkészítés negyed óra! Jobb vagyok mint Jamie a 30 perces kajáival!
Amíg megfő a tészta, addig elkészítem a ragut. A kockára vágott hagymát az olíván a garnélával megpirítom, sózom, (frissen őrölt ) borsozom, és én szeretem a pikánsat, tehát csilipelyhet is tettem rá. Amikor már picit piros, mellé rakom a frissen vágott bazsalikomot, a felkockázott szárított paradicsomot, és a felkarikázott olívabogyót. Együtt is főzőm még pár percet, kb. pont annyit, ami idő alatt a spagetti is készen. A leszűrt tésztát hozzáborítom, és avval is pirítom még kicsikét. Parmezánnal meghintem. Utána egy Tiramisu pohárkrém, egy kis rosé, hm..., miegymás!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Búzából

  Hímző fonal és búzakalászok kombinációja ez az egyszerű dísz. A vágott szárakat tűpontosan cérnával tekertem körbe, mindenféle színben, ma...