2016. február 14., vasárnap

Töltött gombafejek

 


Az első receptbejegyzésem.
Idővel, ha elegendő ilyen típusú bejegyzésem lesz, majd csinálok külön egy "receptek" fület, de addig hadd bújjon meg itt a kreatív dolgok között.
Ami kellett hozzá:
- champignon gomba, én barnát vettem, a méret nem lényeges
- olivaolaj
- feta sajt
- grill zöldség fűszerkeverék
- bacon
- petrezselyem
- lila hagyma
- bors
Rendkívül egyszerűen megtisztítom a gombát, ha szép a héja, akkor rajta is maradhat. A bacont kevés oliván megpirítom, majd összekeverem a fetával, az apróra vágott petrezselyemzölddel, lilahagymával, kicsi borssal. A gombafejek tetejét megszórom a fűszersóval, de csak éppenhogy, majd olivával kikent tepsibe teszem, és egyenként megtöltve elhelyezem őket szépen. Kb. 20 percet sütöttem 200 fokon. Szerintem kissebb gombával jobb, mert egyrészt kis guszta, másrészt nem ereszt annyi levet, és így nem ázik el az egész. Előételnek ajánlom, pirítóssal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Búzából

  Hímző fonal és búzakalászok kombinációja ez az egyszerű dísz. A vágott szárakat tűpontosan cérnával tekertem körbe, mindenféle színben, ma...